Birria taco

1 kilo sukadelappen of riblappen
1 el Zonnebloemolie
1 groene Spaanse peper
1 rode Spaanse peper
1 el Chipotle peper in adobo saus
1 tl komijnzaad
1 tl korianderzaad
1 tl zwarte peperkorrels
2 kruidnagels
3 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 el gedroogde oregano
1 el azijn
1 tomaat
1 ui
5 tenen knoflook
Laagje water
Zout of runderbouillon

Snijd het vlees in grove stukken en braad in porties aan in de pan. Zodra het vlees rondom bruin is haal het uit de pan. Snijd van de pepers de kopjes eraf en de zaadjes eruit. Doe dan alle ingrediënten in de pan, water voeg je toe tot net alles onderstaat. Laat dit samen een half uur sudderen. Blend nu alles fijn en voeg het vlees terug in de pan en laat geheel nu 3 tot 4 uur zacht sudderen. Het vlees moet zo mals zijn dat je het makkelijk uit elkaar trekt. Dit doe je dan ook zodra het vlees is afgekoeld.

10 tortilla
Zonnebloemolie
Geraspte cheddar of/en mozarella

Verwarm de tortilla volgens gebruiksaanwijzing en haal ze door de saus.
Neem een koekenpan en doe hier een klein laagje zonnebloemolie in en laat verhitten. Leg dan de tortilla in de pan en laat knapperig worden. Doe er op de helft aan 1 kant vlees op en kaas en bouw dicht. Laat dan nog even aan beide kanten krokant en bruin worden. Serveer met de saus om in te dippen.