Sancocho

1 kilo vlees naar keuze. Dit kan een mix zijn van kip met bot, rundvlees met bot, runderpoulet.

 1 grote ui

6 teentjes knoflook

1 groene peper

3 takjes tijm

Handjevol verse oregano of 1 el gedroogde

Sap van een halve sinaasappel

6 el olijfolie 
Maal bovenstaande (zonder het vlees) en marineer hierin het vlees voor minimaal 1 uur.


2 liter kippenbouillon 

1 paprika

1 tomaat

1 ui

4 takjes tijm
Maïskolven

 1 cassave 

1 groene banaan

Paar takjes verse koriander 

Snijd het vlees in blokjes, als je runderbot gebruikt doe deze dan ook in de pan. Kip met bot laat je heel.Bak het vlees rondom in een soeppan. Voeg dan de hete bouillon toe en snijd de groente in grove stukken.  Voeg toe aan de bouillon en laat nu gezamenlijk op middelhoog vuur een uur koken.  Als je ook kip gebruikt haal deze dan halverwege uit de pan, dit omdat kip een korte bereidingstijd heeft. Doe de kip dan tegen het einde weer terug in de pan.Na ongeveer een uur en zodra het vlees bijna mals is vis je de grove stukken groente uit de pan. Schil en snijd de cassave in stukken en voeg toe aan de soep. Dit kookt ongeveer 20 minuten, de cassave moet zacht zijn maar niet uit elkaar vallen. Hak de maïskolven door het midden en laat 15 minuten meekoken. De laatste 10 minuten voeg je de in grove plakken gesneden banaan toe . Daarna moet alles gaar zijn en op smaak. Indien nodig voeg nog wat zout en peper toe. Garneer met korianderblaadjes.
Serveer met rijst en avocado.