Tajine kalf met artisjok

500 gram kalsfvlees

1 grote ui

5 teentjes knoflook

1 tl kurkuma

1 el gember

optioneel: 2 draadjes safraan

half bosje peterselie

half bosje koriander

halve geconserveerde citroen

10 artisjokharten

 1 kom doperwten

zout

peper

olijfolie


Begin met het bakken van het vlees in de olijfolie. Zodra het vlees aan beide kanten wat gebruind is voeg dan de geraspte ui toe en bak even mee. Pers de knoflook en bak eveneens mee. Voeg daarna de droge kruiden toe en vocht tot het vlees half onderstaat. Snijd de peterselie en de koriander fijn en voeg toe aan de pan of tajine samen met de citroen. Laat het geheel nu sudderen op middelhoog vuur voor ongeveer 45 minuten. als je verse artisjok gebruikt dien je deze eerst voor te koken, als je ze uit de diepvries gebruikt dan geldt dit niet. Voeg ze na 45 minuten toe aan de pan om gezamenlijk verder te koken. Voeg een scheut olijfolie toe met de doperwten voor de laatste 5 minuten en indien nodig nog wat zout en peper. Serveer heet met vers marokkaans brood.