Turlu

2 aubergines
500 gram runderpoulet
2 uien
4 teentjes knoflook
1 courgette
1 rode punt paprika
1 el paprikapuree
1 el tomatenpuree
Half bosje peterselie
Zout
Peper
Eventueel een runderbouillon blokje
Olijfolie

Snijd de aubergines in plakken. Bestrooi met zout en laat een half uur liggen. Er komt nu bruin vocht uitlopen wat je eraf kan deppen, dit is de bitter. Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk met olijfolie. Leg de plakken op een ovenschaal en bak ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin zijn.
Snipper de ui en fruit deze in olijfolie aan in een pan. Doe hierin de blokjes vlees en bak rondom bruin. Voeg dan de geperste knoflook samen met paprikapuree en tomatenpuree toe en bak een minuutje mee. Voeg dan de in stukken gesneden courgette, paprika en aubergine toe met een laagje water tot alles voor driekwart onderstaat. Voeg zout en peper, een scheutje olijfolie toe en eventueel een Bouillonblokje. Wanneer het vlees bijna gaar is voeg dan de gesneden peterselie toe en roer even door.

Lekker met pilav of brood