Palak paneer

200 gram paneer
150 gram gehakte spinazie
2 El zonnebloemolie
1 ui
1 tl knoflook
1 tl gember
2 groene chili
2 tomaten
1 tl Garam masala
*Halve tl komijnzaad
2 groene kardemon
1 zwarte kardemom
Halve kaneelstok
2 kruidnagels*
Zout
1 tl kasuri methi, gedroogde fenegriek blaadjes
50 ml room
50 ml yoghurt

Snijd de ui grof en fruit aan in een lepel olie.
Voeg na enkele minuten de knoflook, gemberen groene chili’s toe en bak een paar minuten mee. Snijd de tomaten in stukken en voeg toe met de garam masala. Laat nu bakken tot het vocht aan de tomaat is verdampt. Maal ondertussen de komijnzaad, kruidnagel, kardemom en kaneel fijn. Voeg de spinazie toe aan de pan en bak mee tot de blaadjes verkleurd zijn. Haal dan uit de pan en doe in de blender. Voeg ondertussen in de pan weer een lepel zonnebloemolie toe en bak hierin de gemalen kruiden voor een minuutje aan. Voeg dan het groene mengsel toe aan de pan en bak enkele minuten. Voeg dan de room en yoghurt toe. Snijd de paneer in stukken en roer erdoorheen. Voeg op het laatst de fenegriek blaadjes en zout toe en roer even door.