Rozemarijn koteletten met knoflookboter

4 kalfs kotelleten
1 el olijfolie
2 teentjes knoflook
1 tl paprikapoeder
Zout
Peper
2 takjes rozemarijn
Bakboter
Knoflookboter

700 gram aardappels in schil
Zout
Peper
1 takje rozemarijn
Bakboter

3 El mayonaise
1 tl mosterd
1 tl honing

Marineer het vlees met de geperste knoflook en de andere ingrediënten. Laat een half uur op kamer temperatuur komen.
Smelt de boter in de pan en zet het vuur hoog.
Schroei de kotelleten dicht door ze aan beide kanten 2 minuten te bakken. Om de zijkanten vet ook te laten smelten hou ze even op hun kant tegen de hete pan bodem. Bak 2 koteletten per keer zodat het vlees genoeg ruimte heeft.
Als de koteletten aan beide kanten gebruind zijn mag het vuur naar middenhoog en laat nog 5 minuten bakken en voeg de takjes rozemarijn toe. Laat het vlees rusten in folie voor enkele minuten en serveer met een klontje knoflookboter bovenop.

Maak de aardappels schoon door te borstelen en laat de schil zitten. Snijd in kwarten en bak op middelhoog vuur in de boter in een hapjespan met deksel er bovenop voor 20 minuten. Af en toe door husselen. Voeg de kruiden nu toe en bak voor 10 minuten op hoog vuur zonder deksel, nu worden ze knapperig.

Serveer met de mayonaise.