Hachee

Bakboter
1 kilo runder riblappen of sukadelappen
4 uien
3 teentjes knoflook
1 el bloem
1 el mosterd
4 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 blokje runderbouillon
Zout
Peper
Optioneel : 1 plak ontbijtkoek

Snijd het vlees in blokjes en smeer in met de mosterd. Snijd de uien in halve maantjes.
Smelt boter in de pan en bak het vlees in porties rondom bruin. Voeg dan de uien en geplette tenen knoflook toe en bak voor 5 minuten mee.
Voeg de lepel bloem toe en roer even door. Voeg nu de laurierblaadjes, kruidnagel, runderbouillon, zout en peper toe en voeg kokend heet water toe dat het vlees met onderstaat. Optioneel voeg je een plakje ontbijtkoek bovenop toe en laat je het geheel op laag vuur met deksel sudderen. Je moet zo een beetje 1 belletje blijven zien. Laat dit nu lekker sudderen voor ongeveer 3 uurtjes of tot het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt als je er in drukt. Ik gebruik dan meestal nog een stamper om het vlees wat te prakken.

Lekker met aarddelpuree en groente, bijv. Rode kool.