Pulled beef burrito

Hieronder staat het recept van de pulled beef, daaronder ideeën voor de burrito. Ik gebruikte met deze pulled beef 8 wraps, een blikje mais en 2 paprika’s, geraspte goudse kaas, de gekruide crème fraiche en jalapeños.

1 kilo stoofrundvlees
1 el paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde oregano
1 tl pimentpoeder
1 tl korianderpoeder
Optioneel: cayennepeper naar smaak
Zout
Peper
1 el Zonnebloemolie

1 el Zonnebloemolie
1 grote ui
5 teentjes knoflook
Sap van 1 grote sinaasappel (ongeveer 150 ml)
Sap van een halve limoen
1 blik gepelde tomaten van 400 gram
500 ml runderbouillon
Zout
Peper

Snijd het vlees in blokjes.
Bak nu de vlees in porties af aan beide kanten wat bruin. Haal al het vlees uit de pan en voeg nu een lepel olie toe. Snipper de ui en pers de knoflook en fruit aan voor enkele minuten. Voeg de kruiden toe en bak een minuutje mee. Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Voeg dan het vlees weer toe en laat nu minstens 2 uur zacht pruttelen. De juiste hoogte van het vuur is dat je enkele belletjes om de seconde omhoog ziet komen, harder is echt niet nodig. Het vlees moet zo zacht zijn dat wanneer je er met je vingers indrukt dat je het al uit elkaar kan trekken. Haal het dan uit de pan en laat afkoelen. Ondertussen zet je het vuur hoger van de pan en laat je de saus indikken zonder deksel.
Pluk het vlees en wanneer de saus genoeg ingedikt is doe dan het vlees dan terug. Roer even door.

250 ml Crème fraiche
Halve tl knoflookpoeder
Halve tl gerookte paprikapoeder
Halve tl oregano poeder
Zout
Peper

Mix bovenstaande en smeer hier een laagje van op je wrap.

Voeg groente toe naar keuze, kaas en eventueel jalapeños.

Rol je burrito op met inhoud en verwarm in de oven met of zonder folie.