Koesa

4 Courgettes
De beste Courgettes zijn de lichtgroene hiervoor.
1 el olijfolie
200 gram gehakt
100 gram rijst of Bulgur
1 ui
1 el libanese 7 spice (bestaande uit, komijn, paprikapoeder, kruidnagel, kaneel, gember, nootmuskaat, koriander)
Zout
Peper
1 tomaat

1 el olijfolie
2 el tomatenpuree
4 teentjes knoflook
Zout
peper

Kippenbouillon tot de courgettes onderstaan
Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de courgettes en probeer de buitenkant niet te beschadigen, dit gaat het makkelijkste met een appelboor.
Snipper de ui en bak samen met het gehakt tot het gehakt bijna gaar is. Voeg alle kruiden toe en de rijst/Bulgur. Roer even alles door en vul nu de courgettes met dit mengsel. Doe dit niet overvol want de inhoud zal nog opzetten als de rijst/Bulgur gaar is. Dek de courgette af met een plakje tomaat.

Bak nu de tomatenpuree in een soeppan aan in wat olijfolie voor enkele minuten. Plet de tenen knoflook en voeg toe. Voeg nu wat kippenbouillon toe en wat zout en peper. Zet de courgettes recht op in de pan en voeg nu de rest van de bouillon toe zodat het de courgettes voor 3 kwart onderstaan. Laat dit geheel ongeveer 45 min. Pruttelen tot alles gaar is.