Ali nazik

3 aubergines
300 gram rundergehakt
1 uitje
2 teentjes knoflook
1 halve tl komijn
1 halve tl kurkuma
1 tl tomatenpuree
1 tl paprikapuree
Zout
Peper
Een kommetje Griekse of Turkse yoghurt
Zout
Peper
1 tl olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak aan beide kanten van de aubgerine 3 diagonale sneetjes. Pof ze nu in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot ze van binnen en buiten helemaal zacht zijn. Je kan ze ook roosteren boven het vuur en daarna nog even in de oven laten garen.
Haal ze uit de oven en snijd ze in stukjes, haal de sneetjes eraf want die gebruik je niet. Laat het even uitlekken op keukenpapier, hierdoor laat bruin vocht los en dat is de bittere smaak van de aubgerine.
Klopt de yoghurt Los met 1 teentje geperste knoflook, zout en peper en wat olijfolie.
Mix de aubergine’s erdoorheen en zet aan de kant.
Snipper het uitje en fruit even aan in wat boter of olie en voeg dan 1 teentje knoflook geperste toe, samen met het gehakt. . Roer even rond en voeg dan de pureetjes toe en bak voor een minuutje mee. Voeg de kruiden toe en een half bekertje water en laat dit samen pruttelen tot het sausje mooi ingedikt is.
Maak het bord op door de aubgerine puree onderop het bord te leggen en het gehakt mengsel bovenop.
Serveer met pilav of brood.