Le3des

1 grote ui
2 grote tomaten
1 teentje knoflook
Half bosje koriander
Half bosje peterselie
0.5 tl kurkuma
1 tl komijn
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
1 tl ras el hanout
Zout
Peper
Optioneel, 1 blokje bouillon
Water
Scheut olijfolie
2 grote aardappels
Kommetje bruine linzen
2 wortels
Halve courgette
1 paprika

Rasp de ui en knoflook en bak samen even aan in een pan in wat olie voor een paar minuutjes. Snijd koriander en peterselie fijn en doe samen met de overige droge kruiden in de pan. Ontvel de tomaten en snijd heel fijn doe bij de rest. Schil de aardappels en snijd in stukken doe erbij en doe er water of bouillon bij tot de aardappels net niet helemaal onderstaan.Was de linzen en haal eventuele steentjes er tussenuit. Doe ze in de pan. Voeg een goeie Scheut olijfolie toe. Schil de wortels en snijd ze in kleine stukjes en doe ook in de pan. De fijngesneden courgette en paprika gaan op het laatst wanneer de aardappels en linzen bijna gaar zijn. Als het te droog wordt in de pan voeg nog wat water of bouillon toe, en vergeet niet dat aardappels veel zout opnemen dus misschien moet je nog even wat zout toevoegen tegen het einde aan.