Vindaloo


500 gram lamsvlees of rundvlees in blokjes
Zout
Optioneel :Kiwi, of ander soort vrucht zoals papaya

1 groene chilipeper, meer mag ook, dit is zeeeer mild, zeg maar level 1
3 tenen knoflook
Stukje gember van 1 cm
3 Kruidnagels
3 kardemompeulen
1 zwarte kardemonpeul
0.5 tl zwarte peper balletjes
2 stokjes kaneel
1 tl mosterzaad
1 tl komijn
20 ml azijn
1 El suiker
100 ml kokosmelk of een stukje santen
Ghee, boter of olie
1 grote ui
Eventueel water

Begin met het marineren van het vlees in wat zout en een hulpmiddel om extra vlees mals te krijgen. In dit geval een kiwi.
Zet aan de kant en maak ondertussen je spice powder klaar.
Doe de chilipeper, knoflook, gember, kruidnagel, kardemom, peper balletjes, kaneel, mosterdzaad en komijn in een kommetje en voeg daaraan azijn en suiker toe om het een half uurtje in te weken. Daarna maal je alles samen tot een redelijk egale substantie. Meng dit met het vlees en zet het weg om te marineren voor liefst een nacht, minstens 3 uur.
Snipper de ui.
Doe wat ghee, Boter of olie in een pan met dikke bodem en bak hier even het vlees (zonder de overtollige marinade, deze heb je later nog nodig) in rondom. Als je pan niet zo groot is doe dit in ettapes zodat het vlees de ruimte heeft om goed te bakken.
Voeg dan de ui toe en bak even mee. Voeg de marinade toe aan de pan. Als je nog genoeg marinade over hebt hoef je geen water toe te voegen anders een heel klein beetje. Alleen om te kunnen stoven. Voeg de kokosmelk of Santen toe. Doe de deksel op de pan en stoof op zacht vuur voor minstens twee uur of langer tot het vlees uit elkaar valt van malsheid.