Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes
500 gram kalfsgehakt
2 teentjes knoflook
1 El gemberpoeder
1 El paprikapoeder
1 El komijn
1 El kurkuma
Snufje cayennepeper
Zout
Peper
1 ei
Paneermeel

Pers de knoflook en meng bovenstaande ingrediënten met het gehakt en draai kleine balletjes.
Bak de balletjes even aan beide kanten bruin en haal uit de pan en zet apart.
Olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
1 El tomatenpuree
1 tl komijn
1 tl gemberpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
2 grote gepelde tomaten
1 rode paprika
Ong. 100 ml water
Handjevol peterselie
Handjevol koriander

Aantal eieren naar wens

Snipper de ui en fruit aan in wat olijfolie in de pan waarin de gehaktballetjes gebakken zijn. Pers de knoflook en bak even mee met de tomatenpuree. Voeg de kruiden toe en de klein gesneden tomaten en paprika. Bak even een minuutje samen en voeg dan wat water toe zodat het een mooie sausje kan worden. Doe de deksel op de pan en het vuur middelmatig, laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
Voeg de gehaktballetjes weer toe en fijngesneden peterselie en koriander en nog een scheutje olijfolie. Laat nog even samen garen voor een paar minuten. Op het laatst breek je de eieren boven de pan en laat je het op hoog vuur met de deksel op de pan even gaar worden. Ik vind het lekkerst als de eieren nog zacht zijn maar je kan het altijd wat langer bakken zodat ze geheel gaar worden