Bobotie

400 gram rundergehakt
1 ui
5 teentjes knoflook
1 boterham
200 ml melk
1 tl komijn
1 tl kerrie
1 tl korianderpoeder
1 tl kurkuma
Zout
Peper
1 tl citroensap en 0.5 tl citroenrasp
Handjevol rozijnen
Handjevol amandelen
Handjevol abrikozen
3 eieren

Doe de boterham in de melk en verwarm de oven voor op 160 graden.
Snipper de ui en pers de knoflook, fruit samen even aan en voeg dan ’t gehakt toe en bak tot bruin is. Voeg dan de kruiden, citroen, rozijnen, fijngesneden abrikozen en in stukjes gemalen amandelen toe. Bak even mee tot de abrikozen en rozijnen zacht zijn. Knijp het broodje uit en bewaar de melk. Verkruimel het broodje en voeg toe aan de pan. Kluts 1 ei en voeg toe aan ’t gehakt. Stort het geheel op de bodem van een ovenschaal. Kluts de overige 2 eieren met de overgebleven melk en giet over het gehaktmengsel. Leg 2 laurierblaadjes bovenop de schaal en bak nu af voor 40 minuten.